Uvjeti poslovanja


1. Uvod
Internet trgovinom www.manofar-hrvatska.com upravlja tvrtka Herbamedis LTD, nadalje u tekstu ponuđač odnosno prodavatelj. Korisnik je osoba koja koristi naš sustav, odnosno kupac u internet trgovini, nadalje u tekstu kupac. Slijedeći uvijeti poslovanja uređuju način funkcioniranja internet trgovine www.manofar-hrvatska.com prava kupca i poslovni odnos između prodavatelja i kupca.

2. Narudžba
Kupac može Manofar naručiti na sljedeća dva načina:

2.1. Narudžba putem web formulara

Kupcu se prilikom narudžbe putem web formulara nakon što upiše sve potrebne podatke i klikom miša pritisne pošalji prikazuje opisno potvrda narudžbe. Potvrda narudžbe znači da je Manofar uspješno naručen. Ukoliko se ne prikaže takva potvrda narudžbe, kupac mora ponoviti postupak. Narudžbe s krivim podacima broja telefona ili e-maila neće biti izvršene.

2.2. Narudžba elektronskom poštom

Kupac može naručiti Manofar i elektronskim putem na e-maila info@manofar-hrvatska.com. Da bi narudžba elektronskim putem na e-mail info@manofar-hrvatska.com bila valjana potrebno je upisati: ime, prezime, adresu, poštanski broj i grad, broj kontaktnog telefona te količinu kutija Manofar koje se naručuju.

Prodavatelj, odnosno dostavna služba je dužna poslati potvrdu narudžbe/pošiljanja putem e-maila ili SMS-om nakon što je Manofar poslan. Kupac može otkazati ili promijeniti narudžbu u roku od jednog sata od izvršene narudžbe elektronskim putem na e-mail info@manofar-hrvatska.com ili putem SMS-a. Ukoliko kupac u navedenom roku ne otkaže ili promijeni narudžbu, smatra se da se ugovor za kupnju proizvoda između kupca i prodavatelja nepovratno zaključio. Narudžbe s krivim podacima broja telefona ili e-maila neće biti izvršene.

3. Rok dostave i dostava
Prodavatelj je dužan u dogovorenom roku zapakirati i poslati naručeni proizvod. Ukoliko je narudžba izvršena od strane kupca putem web formulara ili putem elektronske pošte radnim danom do 11 sati, prodavatelj pošiljku šalje isti radni dan. Ukoliko je narudžba izvršena nakon 11 sati, pošiljku prodavatelj šalje prvi sljedeći radni dan. Pošiljka u pravilu može pristići na željenu adresu kupca u roku od jedan do tri radna dana. Dostavljač dostavlja pošiljke svaki radni dan osim na otoke (izvan ljetne sezone, ljeti se pošiljke dostavljaju svaki radni dan). Službeni rok dostave je 3 radna dana. Ukoliko kupac ne primi pošiljku u roku od 4 radna dana od primitka potvrde narudžbe/pošiljanja, tada kupac može kontaktirati pošiljatelja na  e-mail: info@manofar-hrvatska.com. Trošak dostave je 35,00 kn. Zbog velikog broja zahtjeva naših kupaca koji zahtjevaju izrazitu diskreciju bez kompromisa, pošiljatelj je Manofar dužan zapakirati i dostaviti kupcu vrlo diskretno; bez oznake sadržaja na vanjskom djelu pošiljke ili bilo koje druge oznake putem koje je moguće bez otvaranja pošiljke (npr. upisom u internet tražilice) saznati sadržaj kuverte i tako kompromitirati zagarantiranu diskreciju kupca.

4. Trošak dostave?
Kupac je dužan platiti troškove dostave, osim ako to nije drugačije naznačeno. Cijena dostave za područje cijele Hrvatske iznosi 35,00 kn. Nikakve dodatne naknade se ne naplaćuju.

5. Plaćanje
Omogućujemo Vam dva načina sigurnog plaćanja:

    Gotovinom prilikom preuzimanja paketa pouzećem. U tom slučaju cjelokupni iznos koštanja proizvoda te trošak dostave (35,00 kn) plaćate dostavljaču a on Vam predaje paket.

    Kreditnim karticama Visa, Visa electron, Mastercard, American Express i Diners (Discover) preko sustava PayPal. U tom slučaju cjelokupni iznos koštanja proizvoda te trošak dostave (35,00 kn) plaćate PayPalom prilikom naručivanja proizvoda. PayPal omogućuje 100%-tnu sigurnost za kupca i zato preporučujemo ovu vrstu plaćanja.

6. Otkaz narudžbe
Svaki kupac može otkazati narudžbu u roku jednog sata od izvršene narudžbe na e-mail info@manofar-hrvatska.com. Ukoliko kupac u dogovorenom roku ne otkaže ili promjeni narudžbu, smatra se da se ugovor o kupnji proizvoda između kupca i prodavatelja nepovratno zaključio.

7. Pravila otkaza narudžbe i povrata proizvoda u skaldu sa Zakonom o zaštiti potrošača
Za proizvod vrijedi jamstvo u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošaća. Kupac ima pravo u roku od trideset dana vrati ostatak neiskorištenog proizvoda koji mora biti orginalno zapakiran i s kapsulama istog volumena, te neoštećene kutije. Kupac je dužan snositi troškove dostave kad je u pitanju povrat robe. Kupac je dužan obavijestiti prodavatelja o nezadovoljstvu s proizvodom i o namjeri povrata najkasnije 14 dana od primitka proizvoda od strane prodavatelja. Namjera povrata proizvoda izražava se isključivo na e-mail: info@manofar-hrvatska.com. Kupac je dužan proizvod u kojem mogu nedostajati dvije kapsule vratiti prodavatelju druge dvije, neiskorištene kapsule, orginalnog volumena u slijedećih 14 dana od slanja obavijesti o nezadovoljstvu s proizvodom isključivo u pisanom obliku. Nakon što primi povratnu pošiljku, provjeri da je sa sadržajem vraćenog proizvoda sve u redu, prodavatelj kupcu uplaćuje puni iznos koštanja proizvoda. Kupac koji je jednom vratio proizvod, može se uvijek naknadno predomisliti i naručiti ponovno isti proizvod ali ga više ne može vratiti, odnosno prodavatelj mu više nije dužan vratiti iznos koštanja proizvoda.

8. Jamstvo povrata novca
Prodavatelj nudi jamstvo na povrat novca kupcu koji nije zadovoljan kupljenim proizvodom. Jamčimo Vam povrat novca ukoliko niste zadovoljni proizvodom. Vaše pravo na povrat novca ukoliko niste zadovoljni proizvodom iskorištavate jednostavno, diskretno i bez pitanja. Kod povratka proizvoda ne smiju nedostajati više od dvije viala orginalnog volumena, a neiskorištene kapsule moraju biti u originalnom pakiranju, odnosno kutijici. Kupac je obavezan u roku od 30 dana od kupnje obavijestiti prodavatelja o reklamaciji na e-mail info@manofar-hrvatska.com, te je dužan o svom trošku vratiti ostatak neiskorištenog proizvod prodavatelju. Nakon što primi povratnu pošiljku, provjeri da je sa sadržajem vraćenog proizvoda sve u redu, prodavatelj kupcu uplaćuje puni iznos koštanja proizvoda. Kupac koji je jednom vratio proizvod, može se uvijek naknadno predomisliti i naručiti ponovno isti proizvod ali ga više ne može vratiti, odnosno prodavatelj mu više nije dužan vratiti iznos koštanja proizvoda.

9. Cijena
Cijena proizvoda izražena je kunama (hrk). Cijene su važeće u vrijeme narudžbe i imaju unaprijed određenu vrijednost. Cijene koje su izražene na internet stranici www.manofar-hrvatska.com ne mogu se mijenjati. Cijena proizvoda prikazana je za jedan komad ili više komada proizvoda. Prodavatelj je na internet stranici prikazao i niže cijene paketa za kupnju više komada proizvoda a koja se razlikuje od cijene za jedan komad proizvoda. Akcijske cijene se prikazuju samo ako je akcija u tijeku.

10. Pravila o privatnosti
Prodavatelj se obavezuje zaštititi sve osobne korisničke podatake u skladu s Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Prodavatelj će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe narudžbi (slanje informativnog materijala, ponudi, te računa), te ostalu potrebnu komunikaciju. Osobni podaci niti u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama.

11. Odricanje od odgovornosti
Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta i odredba u bilo koje vrijeme i u svakom slučaju, bez obzira na razloge i bez prethodne najave. Prodavatelj ulaže napore kako bi se osigurala ažurnost i točnost informacija objavljenih na svojim stranicama. Unatoč tome, svojstva proizvoda, rok isporuke ili cijena mogu se promjeniti prije nego prodavatelj ažurira podatke na internet stranicama. U tom slučaju, prodavatelj će obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu da odustane od kupnje ili da zamjeni naručeni proizvod. Prodavatelj nije odgovoran za sadržaj mišljenja o proizvodima kojeg su napisali korisnici. Prodavatelj nije odgovoran za informacije koje su mišljenje korisnika i oslobođen je bilo kakve odgovornosti koje proizlaze iz podataka u mišljenjima i dojmovima korisnika. Podaci objavljeni na internet stranici www.manofar-hrvatska.com namijenjeni su isključivo općem informiranju i ne mogu zamijeniti osobni posjet liječniku. Ukoliko smatrate da Vam je potrebna liječnička pomoć, obratite se Vašem osobnom liječniku ili odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi.

12. Pritužbe i sporovi
Prodavatelj poštuje postojeći Zakon o zaštiti potrošača, a obvezan je uspostaviti učinkovit sustav rješavanja pritužbi. Ukoliko kupac ima pritužbe moli se da se obrati telefonom, putem e-maila ili pismeno na elektronsku adresu. Prodavatelj će u roku od pet radnih dana potvrditi primitak pritužbe i nastaviti dalje komunikaciju sa kupcem u dobroj namjeri rješavanja pritužbe ili spora. U dobroj namjeri prodavatelj će nastojati riješiti sve nesuglasice, pritužbe ili sporove mirnim putem.

Herbamedis Ltd, Ireland
The Black Church,
St. Mary's Place,
Dublin D07 P4ax
Ireland
Company nr.: 603523

IBAN: IE46 CPAY 9911 9996 4000 16
SWIFT: CPAYIE2D

E-mail: info@manofar-hrvatska.com